LEGO-modeller under udvikling

LEGO-dag

Jeg har desværre ikke plads til at have mit LEGO stående permanent fremme (jeg har knap nok plads til at have det pakket væk), så når jeg, eller en af mine søstre, føler et stort behov for at bygge, flytter vi LEGO'et ind i stuen og begynder at bygge. Efter et par dage med intensivt byggeri har LEGO'et typisk overtaget hele stuen og størstedelen af spisestuen.

Når jeg er i godt humør, og har glemt hvor frustreret jeg blev sidste gang, inviterer jeg én af mine små fætre og kusiner over og bygge. Det er altid et hit - indtil jeg skal rydde op.

Da jeg på et tidspunkt opdagede at jeg havde en halv ubrugt skuffe i mit skrivebord, blev den til min LEGO-skuffe. Jeg gemmer normalt en lille samling blandede klodser og et par halvfærdige modeller der.

Færdige modeller

Ombygning | Rumskibet Svanen | Sportsvogn ]

Rumskibet Svanen

Se i mit rum-LEGO.

Sportsvogn

Jeg startede på denne sportsvogn i vinteren 94/95, kort tid efter at jeg havde købt den store lystbådehavn. Jeg besluttede mig for at den var færdig samme sommer, da den var blevet ombygget et par gange.

Her er der en præsentation af den endelige udgave.

Billeder af tidligere udgaver er undervejs.

Ombygning

I går aftes (1997.06.23) bad min lillesøster mig om at give hende en opgave som LEGO-arkitekt. Vi aftalte at jeg skulle bygge en bygning, som hun så skulle bygge om til en lejlighed.

Jeg byggede så en lagerhal med stormskade (taget var blæst af) til hende:

Her til aften afleverede Katrine så resultatet.

Nu vil jeg så sende udfordringen ud til alle interesserede LEGO-byggere:

Lav en flot ombygning af lagerhallen til en lejlighed (eller flere) og send mig nogle illustrationer af resultatet. Du er meget velkommen til at sende både fotografier, tegninger og byggevejledninger (LDraw-filer).

Jeg vil præsentere de indsendte ombygninger på mit Web-sted og hvis der er tilstrækkelig stor interesse for opgaven (mindst fem bidragydere) vil jeg lave det til en decideret konkurrence.

Der er billeder af Katrines ombygning af lagerhallen på siden med LEGO-huse.

Planlagte modeller

Ombygning | Polarbase | Rullende lejlighed | Rumskibet Excalibur ]

Rumskibet Excalibur

Excalibur er planlagt til at ligne sin navnefælle en del og til at være mindst lige så farlig for sine fjender.

Kroppen skal være lang og have tværsnit som en fladtrykt rhombe.

Ryu, der skal have hangar ombord på skibet, giver en idé om dimensionerne. De eksperimenter jeg har lavet ind til videre tyder på at kroppen skal være 240 LU bred, 120 LU høj og mindst 1.500 LU lang, jeg har bare ikke klodser nok til det.

Polarbase

Se hvor langt jeg er kommet med min polarbase.

Min idé med projektet er at lave modeller til alle trin af etableringen og brugen af en polarbase. Min foreløbige liste inkluderer transporthelikopter, forsyningsskib, entrepenørmaskiner, hytter og en central "kæmpeiglo".

Rullende lejlighed

Den rullende lejlighed er en lidt vild idé, hvor jeg har tænkt mig at bygge et komplet LEGO-hus (svømmepøl, køkken, ...) i et togsæt à la IC3. Jeg har fundet ud af at der er en smule mere realistisk med 60 LU brede vogne end med de 30 LU brede vogne vi normalt køber af LEGO, men begrænsningen leder stadigvæk til en lidt usædvanlig konstruktion.

Tegning til koblingen mellem to vogne.

Ombygning

Som svar på den udfordring jeg gav Katrine (ombygning af lagerhal) bad hun mig om at bygge en gammel rønne om til en rigmandsvilla.

1997.06.28:
Her er der en tegning af huset umiddelbart efter at jeg er gået i gang med at bygge om (13 kb LDraw-fil).

Jeg vil tilføje flere tegninger efterhånden som ombygningen skrider frem.

Fridolin Okkels her hjulpet til med ideer til hvordan huset skal bygges om.

-- 

Jacob Sparre Andersen.


Senest opdateret: 13. juli 2007